Unelma järvenrannalla 15

Heinäkuun jännitetty muuttotarkastus tuli ja meni. Saimme luvan muuttaa uuteen kotiimme (jei), mutta kotimme on vielä NIIN keskeneräinen (niisk). Koko maailmaa ravisuttanut Korona-epidemia ja raaka-aine pula on saanut aikaan sen, että lähes kaikki toimituksemme ovat auttamattomasti myöhässä.

Tarkastusta edeltänyt härdelli

Tarkastusviikolla meiltä puuttui tarkastuksen läpimenoon vaikuttavista asioista portaat, väliovet, keittiön hana ja suihkut. Lisäksi uupui etuovelta porras, koska pudotus oli liian suuri. Suihkut saapuivat alkuviikosta tiistaina (tarkastus oli siis perjantai aamuna) ja porras etuovelle valettiin keskiviikkona.

Portaisiin asennettiin väliaikaiset kaiteet heti asenuksen jälkeen.

Sisälle portaat saatiin asennettua tarkastusta edeltävänä päivänä, mutta ilman kaiteita. Työmiehemme rakensivat väliaikaiset kaiteet kakkosnelosista. Sellaista vähän raffimpaa ilmettä! Niihin ei parane kummemmin koskea, jollei halua tikkuja käsiinsä. Väliovia meille ei ehtinyt tulemaan. Siihen ratkaisuksi kävimme hakemassa ns. pakollisiin tiloihin K-Raudasta halvimmat laakaovet, jotka löysimme. Onneksi niitä ei tarvittu kuin 2 kpl. Edelleen odotamme väliovia saapuvaksi. Keittiön hana saapui edellisenä päivänä.

Keittiön tasoista (yhteensä 4 kpl), oli 3 kpl mennyt kuljetuksessa rikki. Onneksi se ainoa ehjänä selvinnyt oli juuri se, johon tuli liesi ja allas. Ainiin, oikeaa allasta emme saaneet. Tilattu allas oli loppuviimein 1,5 kk myöhässä ja tasoon viriteltiin väliaikainen allas. Kaikki propsit keittiötoimittajalle, että sai meille väliaikaisesti oikean kokoisen altaan lainaksi.

Tarkastusta varten kaikki suojat saatiin lattioista pois ja näin itse ensimmäisen kerran lattiat ”livenä”. Olin niin liikuttuneen onnellinen, etten meinannut saada sanaa suusta.

Unelman tilanne tällä hetkellä

Suihkut saapuivat juuri ennen tarkastusta.

Paljon on vielä puutteita, mutta asumaan uudessa kodissamme nyt pystyy. Kovasti on tarkoitus siirtää sänky uuteen kotiin ensi viikolla eli viikolla 30. Mutta matka valmiiseen kotiin on vielä kovin pitkä.

Väliovien lisäksi kesken on vielä hurjasti sähkötöitä. Kotiimme tulee knx-järjestelmä ja siihen kuuluvia ohjelmointeja ei ole oikeastaan vielä aloitettukaan. Saamme muutamasta napista tietyt valot päälle, mutta edes kaikkia valaisimia ei ole vielä asennettu.

Suurimmat puutteet ehkä tällä hetkellä on keittiön tasot (puuttuu edelleen ne 3 kpl tasoja) -toivotaan niiden tulevan pian. Oikea keittiön allas saapui tällä viikolla ja portaiden lasikaiteita asennellaan parhaillaan. Terassin lasitukset tulevat joskus syyskuussa, yläkerran lasiväliseinää ei ole vielä edes tilattu, kellari on oikeastaan täysin kesken, rantasauna on kylpytilojen ja lasituksien osalta kesken, pihat ovat täysin tekemättä ja talon kiviverhous on vielä kesken.

Unelman sisustus

Olen sisustanut Unelmaani hartaudella ja jopa turhankin pedantisti. Pientä kisaväsymystä on tosin tässä kohtaa jo yli vuoden intensiivisen rakentamisen jälkeen havaittavissa.

Ihan hirveästi emme joudu huonekaluja ostamaan vaan suuri osa tarvittavista isommista huonekaluista löytyy valmiina. Oikeastaan ”joudumme” hankkimaan vain olohuoneen sohvan, olohuoneeseen tv tason, vierashuoneen sängyn sekä työpöydät. Ruokapöytä oli tarpeeksi suuri tilaan jo valmiiksi, vain tuolit verhoillaan uusiksi.

Tekstiilipuolella on jouduttu sitten hankkimaan vähän enemmän. Eli verhoja ja mattoja. Mikään jo omistamamme ei ollut mitoiltaan oikeaa. Olohuoneen ja makkarin verhot olivat toimittajan mukaan 3,4 m pitkät ?

Pimennysverhojen väri on napattu ulkoa.

Aion tosin käydä vielä läpi pinon varastosta löytyviä räsymattoja ja katsoa löytäisinkö moderniin taloon hyvän kokoelman räsymattoja työhuoneen piristykseksi. Miehelläni voi olla matoista oma näkemyksensä, mutta elämässä pitää olla vähän väriä, eikö!?