Unelma järvenrannalla 3

Kaislikko suhisee tuulessa ja tontilla on möyrineet maansiirtokoneet. Näkyviä merkkejä töiden etenemisestä näkyy onneksi jo! Kauhean kauan tuntuu kestävän, mutta näillä näkymin kohta päästään jo valamaan perustuksia. Voi sitä onnenpäivää!

Taloa jouduttiin vielä viime hetkellä nostamaan 40 cm vedenpinnan korkeuden vuoksi. Tällä hetkellä veden pinta on todella korkealla. Nosto oli kuitenkin välttämätön ja oli todella hyvä, että asiantuntijat tontilla kiinnittivät tähän huomiota. Mieluummin ylemmäksi kuin ongelmia kosteuden kanssa myöhemmin. Valitettavasti tämä tiesi ylimääräistä rekkaliikennettä rauhalliseen yhteisöön. Oma pihatiemme kuitenkin vähentää naapureille aiheutuvaa haittaa ja lyhentää rekoilla ajettavaa matkaa.

Sisustuksen piirtämistä

Koska kiintokalusteet määrittelevät niin montaa asiaa sain pohjan suht nopeasti omalta osaltani valmiiksi. Nyt olen nostellut seiniä ja kaapistoja ”ylös” ja tuonut suunnitelmaan irtokalusteita, että saan kotiin 3D vaikutelmaa.

On ollut erittäin mielenkiintoista suunnitella omaa kotia ja miettiä sinne eri ratkaisuita. Jo pelkkä lattiamateriaalien määrä on päätähuimaava. Olen pyöritellyt monia vaihtoehtoja työpöydällä ja kaivellut malleja kaappien kätköistä ja tilannut uusia. Ehkä juurikin se vaihtoehtojen kirjon tietäminen on tehnyt prosessista todella vaativan. Sanotaan, ettei asianajajan kannata ajaa omaa asiaansa, koska sille on ”sokea”. Se voi kenties olla, ettei sisustussuunnittelijan kannattaisi suunnitella omaa kotiaan. Huh.

Keittiö on tähän mennessä vaihtanut väriään noin viisi kertaa. Tällä hetkellä olen kuitenkin päätymässä siihen ensimmäiseen vaihtoehtooni: mustaan. Kamppailen itseni kanssa tämän värin valinnan suhteen. Sillä mielestäni myös sininen, kitti ja vihreä olisivat NIIN upeita vaihtoehtoja. Ainoa vuorenvarma asia on, että valkoinen keittiömme ei tule olemaan. Valkoinen sopii moneen kohteeseen ja on kertakaikkisen hieno. Mutta tähän kohteeseen ja kotiin, se ei mielestäni ole paras vaihtoehto. Tilaa on paljon joka suuntaan ja keittiö on korkeimmalta kohdaltaan lähes neljä metriä, tarvitaan keittiö, joka ei sinne huku. Täytyy muistaa, että musta ei tarkoita synkkää.

Olen jättämässä päätyseinän ilman kaappeja, koska sitä hallitsee suuri ikkuna. Se antaa tilan hengittää ja vapauttaa seinän luovuudelle. Minulla onkin siihen jo muutama idea…se ei vielä näy tuossa keskeneräisessä kuvassa, mutta kun saan taustalaatan valittua, se ilmestyy tuohon piirrokseenkin vielä. Ja kuvasta puuttuu vielä liesituuletinkin…sekin siihen vielä ilmestyy.

Sisustussuunnittelijan työ on sitten mielenkiintoista!