Unelma järvenrannalla 5

Ensin kaivettiin. Sitten tasoiteltiin. Sitten laiteltiin muotteja. Raudoitettiin ja valettiin ja sitten vielä täyteltiin. Uudelle kodille on perusta nyt valmiina. Tästä on matka vain ylöspäin?

Olo on kuin nukketalossa

Pyörin yksi päivä rakennuksella perustusten keskellä ja olin hieman hämääntynyt. Olohuone ja ylipäänsä kaikki tilat näyttivät ja tuntuivat todella pieniltä. Miten tähän olohuoneeseenkin nyt menee tuonne ne kaapit ja takka ja sohva tähän keskelle ja tv taso tuonne? Eihän tässä voi olla keittiö ja meidän makkari rinnakkain, siis eihän tähän mahdu kuin keittiö!

Siinä itikoita huitoessani ja huolestuneena olkkaria kiertäessäni oli pakko turvautua mittaushommiin. Lopputulema oli, että tila oli juuri sen kokoinen kuin piirustuksiin oli merkitty. Jännä juttu ? Perustusten leveys on takuulla se, joka antaa tilasta aivan väärän vaikutelman. Seinähän ei ole yhtä leveä kuin perustus. Mutta silti jäi korvan taa sellainen epäilys, ettei vaan olisi tehty nyt liian pientä. Se on varmaan taas juteltava arkkitehdin kanssa.

Projektiot

Olen nyt useamman päivän ajan istunut ympäripyöreitä päiviä tietokoneella. Teen asiakastyöt ensin aamusta ja sitten istun ja pakerran tämän unelman eteen joskus myöhään iltaan saakka. Työmaakokouksessa peräänkuulutettiin vesipisteiden tarkkoja sijainteja. Se tarkoittaa sitä, että varsinkin keittiö ja kodinhoitohuone täytyy toiminnallisesti lyödä lukkoon. Niistä tarvitaan projektiokuvat tai toiselta nimeltään naamakuvat.

Olen onneksi toiminnallisuudet miettinyt jo jonkun aikaa sitten, mutta nyt pitäisi riisua piirroksista kaikki turha ja saada työmiehille mittoja.

Olin siis itse laittanut kuviin jos jonkinlaista laattaa ja väriä jne ja nyt ne täytyy hetkeksi ottaa pois, että kuvista tulee mittojen suhteen mahdollisimman informatiiviset. Tässä kohtaa toki huomasin, että kiintokalusteet olivat syöneet ikävästi joitakin seiniä takaansa (ohjelman käytössä tapahtunut lapsus) ja korjaaminen ottaa nyt ikävästi aikaa. Olen tehnyt nyt viime aikoina paljon irtokalustesuunnitelmia (parhaillaankin juuri tällainen menossa), että olin piirtänyt kalusteet nyt tähän omaan kotiin väärällä tekniikalla. Ei voi mitään. On tehtävä osittain uusiksi. Hitsit.

Eteisen korkea taideteos

Olen ihastunut rimoihin. Sellaisiin erilaisilla rimoilla ja listoilla tehtäviin kuvioihin. Piirsin korkeaan eteiseemme juuri tällaista koko seinän vievää taideteosta. Mittasin ja piirsin millintarkkaa kuviota. Lopputuloksesta tuli mielestäni hieno.

Meidän eteisemme on auki aivan toisen kerroksen kattoon saakka, joten todella korkea tila. Taitaa katto ”huidella” jossain 6 m tietämillä. Tätä tilaa koristamaan olen taiteillut kuvion, jonka haluaisin seinään ja joka näkyy kivasti, kun toisen kerroksen kaiteen yli katsot eteiseen ja joka kerta kun nouset portaat ylös.

Tein tätä ”taidetta” monta tuntia. Voitte vain miettiä, mikä tunne minulla oli kun minulle kerrottiin, että tuolle seinälle tulee kotelointi…KOTELOINTI! Juu-u. Sellainen kiva mutka mun suoraan seinään. Mutka tulee suurinpiirtein tuon piirtämäni punaisen katkoviivan kohdalle.

”Back to the drawing board”, sanoisi ameriikkalainen.