Unelma järvenrannalla 18

Mihin tämä aika oikein menee? On ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, kun käväisin katsomassa ensin viimeisintä blogikirjoitustani (Joulu! Ja nyt on jo toukokuu!) ja katsoin sitten ikkunasta ulos karua raksa-pihamaata, joka on paljastunut lumen alta. Vaikka sanotaan, että kiire on ihmisen itsensä kehittämää, niin tuntuu vaan olevan kiire! Töiden lisäksi vielä tehdään tätä omaa raksaa loppuun, niin ei ole vapaa-ajan ongelmia!

Tänä keväänä ja kesänä…


…tehdään pihaa ja hoidetaan kesäkeittiö ja muu rakentaminen loppuun ja sisustetaan ulkotiloja.


Pihasuunnitelmat on tehty ja kukkasia on tilattu jo kovasti. Kaikkia kukkia ja pensaita en ole vielä saanut eli niidenkin kanssa joutuu vähän säätämään, että saan kaikki suunnitellut asiat tehtyä. Odotan ihan pähkinöinä, että pääsen upottamaan kädet multaan ja saan käydä tekemään perennapenkkejä. Olen ollut ilman kukkasia ihan liian kauan!


Etupihan/sisääntulon istutusaluetta piirtelin tällä viikolla hiekkaan ja olin ensin ihan kauhuissani, sen mittasuhteista. Mutta sitten otin askelta taaksepäin ja kyllä se on ihan suhteessa taloon ja ympäristöön.


Kuten sisustuksessa sisällä niin ulkonakin on otettava mittasuhteet huomioon. Isolla pihalla pienet alueet hukkuu ja saa pihan nopeasti näyttämään suunnittelemattomalta. Tai pieni talo suuri piha, niin on otettava huomioon, kuinka talo skaalautuu tontille, ettei kasvillisuus jyrää taloa alleen. Monta mietittävää asiaa siis ?


Yksi istutusalue vielä odottaa suunnittelijaansa, mutta törmään aina sitä miettiessäni siihen, että on vielä niin monta erilaista ihanaa kukkasta, joita pihaan haluaisin, mutta tila loppuu kesken! Tajusin nimittäin, että olin ehdottomasti halunnut pihaan pensasmustikkaa ja heinää ja nyt minulla ei oikein ole niille paikkaa!


Olen suunnitellut muutaman pihan, mutta tämä oma piha on nyt näistä kaikista tähän astisista suurin. Aika selkeä kuva minulla kyllä on, mitä tulee mihinkin, mutta varmaan valmistuminen tulee osissa. Meilllä keskitytään nyt ensitilassa sisääntuloon sekä takapihaan. Laatoitustyö on jo sinällään hillitön urakka.

Kesäkeittiö


Olen suunnitellut meille muurattavan kesäkeittiön. Kauppojen valmiilla kesäkeittiöillä on varmasti paikkansa, mutta halusin meille jotain vähän jämerämpää.


Olen matkustanut paljon Espanjassa ja siellä muuratut kesäkeittiöt ovat ihan arkipäivää. Olen ihastunut niiden ulkonäköön ja sellaiseen jämäkkään olemukseen. Tämän jälkeen kaupoista löytyvät valmisversiot eivät oikein tuntuneet toimivilta vaihtoehdoilta. Omaan käyttöön ainakaan. Lisäksi haluan kaikki eri toiminnot ja laitteet nätisti kasattuna tavallaan yhteen, niin ettei jokaisella laitteella ole ns. omaa pöytäänsä, vaan kaikki on yhden ja saman tiskin ääressä ja tietyt asiat piilossa.


Meillä tämä tarkoittaa, että kesäkeittiöstä löytyy paikat grillille, keittolevylle, pizzauunille sekä muurikalle paellapannuineen. Lisäksi grillaajan iloksi kesäkeittiöstä löytyy vielä oikein kivasti laskutilaa. Kaasupullot häviävät piiloon ovien taakse ja ne on sieltä helppo ottaa ulos vaihtoa varten. Säilytystila grillitarvikkeille sekä kunnollinen roskis-järjestelmä sulautuvat kesäkeittiön uumeniin eikä erillisiä poljinroskiksia tarvita.

Meille ei tule ulos allasta tai juoksevaa vettä, sillä rantasaunan yhteydessä aivan kesäkeittiön vieressä on vesipiste. Jääkaappia mietittiin (koska tila kokonaan katettu), mutta sekin löytyy sisältä rantasaunan pienestä keittiöstä, joten sekin jätettiin pois.


KESÄ


Itsehän siis aion keskittyä istumaan sen kesäkeittiön vieressä olevan ruokapöydän ääreen ? En ole nimittäin noin kolmeen vuoteen pitänyt lomaa ja nyt ajattelin palkita itseni ja pitää ansaitsemani tauon heinäkuussa. Hautaan varmaan puhelimen ja tietsikan sinne perennapenkkiin ja annan Suomen kesän huuhtoa työ- ja raksakiireet mennessään. Joko sateella tai shampanjalla…molemmat käy. Kunhan on vaan loma ?