Unelma järvenrannalla 17

Joulu tuli ja meni. Vuosikin ehti jo vaihtumaan.

Sain jotenkin virittäydyttyä joulutunnelmaan kantamalla näkyvillä olevia muuttokamoja portaiden taakse piiloon. Välillä tuntuu siltä, että Ikean muuttolaatikot ovat tulleet jäädäkseen sisustukseeni. Ei mikään kauhean miellyttävä ajatus. Aika ei vain ole riittänyt kaiken raivaamiseen ja paikoilleen laittamiseen.

Unelmajoulu

Kaikesta huolimatta, vaikka lähtötilanne oli hyvin kuvan mukainen, sain viritettyä joulutunnelmaa. Paljon siihen antoi apua himmennettävä valaistus ? Kynttilöillä sitten loppusilaus.

Saatiin menoa ja meininkiä tupaan, kun lapset olivat paikalla ja saatiin vaihdettua kuulumisia. Se siinä on, kun kaikki alkavat olemaan jo aikuisia, niin jokaisen omat kiireet ja menot täyttävät kalenteria. Tähän uuteen elämänvaiheeseen ollaan nyt pikkuhiljaa totuteltu.

Mutta joka tapauksessa tunnelma oli hyvä, eivätkä portaiden alla piilossa olleet Ikean laatikotkaan ja muu sotku haitannut (kuvassa oleva sotku siis päätyi portaiden taakse suurelta osin).

Rantasauna viimehetkillä

Vain pari päivää ennen aattoa saatiin vedet kytkettyä rantasaunaan. Se tarkoitti sitä, että aluspäivät minä konttasin ja hankasin rantasaunan laattoja ja nurkkia puhtaaksi.

Kuviin ei pysty koko komeutta laittamaan vielä, sillä vain yksi nurkka sieltä ja toinen täältä saatiin raivattua niin, että joukkoon mahtui. Vieläkin nurkissa lojuu maalipurkkeja ja muita työkaluja. Mutta tärkeintä oli, että saatiin puusauna lämpiämään aatoksi.

Olen tyytyväinen saunalle tehtyihin valintoihin. Värimaailma sai aikaan sen, että tunnelmasta tuli todella lämmin ja kutsuva. Halusimme rantasaunaan sellaista savusaunatunnelmaa ja siinä mielestäni onnistuin.

Nyt vain odotellaan, että saadaan saunarakennus viimeisteltyä, että pääsen sisustamaan sen loppuun. Pienestä wc tilastakin tuli todella toimiva ja pikkuruinen allaskalustekin on juuri sopiva tilaan. Alkuun jännitettiin, että saanko seinä wc:tä tänne ollenkaan, kun tekninen tila, joka on sijoitettuna pöntön taakse, vain kasvoi ja kasvoi. Kompromisseja jouduttiin tuossakin tilassa tekemään ja mielikuvitusta joutuu vähän käyttämään, että tietyt asiat saan omaan esteettiseen silmään sopimaan.

Vuosi 2022

Nyt uuden vuoden kynnyksellä siirrän jo katseen kohti kevättä ja kesää. Kesällä alkavat pihatyöt, johon kuuluu pihalaatoitukset, nurmikko ja muut alueet, mutta myös kesäkeittiön rakennus.

Kesäkeittiö rakentuu rantasaunan yhteyteen ja siitä piirustukset ovat jo suurelta osin paperilla, pientä viimeistelyä vielä. Saan vihdoin myös istutusalueet ja vuoden päästä keväällä odotan kyllä niin innolla, että pihassamme kukkii jokin muukin kuin rikkaruohot. Olen kaivannut ihan hirveästi perennapenkkejä ja kukkivia kukkia!

Mutta ennen tuota onnea, on nautittava jäisestä järvimaisemasta. Ja se on ihan ok!