Unelma järvenrannalla 11

Pitkän aikaa on tuntunut, ettei raksa etene mihinkään. Joka päivä siellä näyttää lähes samalta. Kunnes tänään: ikkunat saapuivat! Voi sitä päivää, kun niitä aloitetaan laittamaan paikoilleen. Tämän viikon lopulla uuteen tulevaan kotiini pitäisi tulvia edes vähän valoa kalvojen läpi sisälle. En malta odottaa.

80-luvun verhokotelot?

Olen kohdannut asteen verran epäuskoisia katseitta, kun olen pyytänyt suurien ikkunoitteni yläpuolelle verhokoteloita.

Halusin varautua kaikissa isoissa ikkunoissa siihen, että voin halutessani laittaa ikkunaan verhot. Mutta minun verhokoteloni ”upotetaan” kattoon. Eli katon ja ikkunan väliin ei tule sellaista ”lärpäkettä” vaan, jos haluan verhot, on verhokiskoni upotettu sisäkaton rajan yläpuolelle syvennykseen.

Vihreä väri esittää verhoa ja keltainen epäsuoraa valaistusta

Omaan makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen tuonne syvennykseen tullaan laittamaan pimennysverhot. Makkarissa puhtaasti siksi, että saan maksimaalisen pimennyksen. Häikäisyä varten ikkunaan tulee moottorilla toimivat ”rullaverhot”. Olohuoneessa verhoilla on monta funktiota. Minusta ne ovat ensisijaisesti kauniit ja tuovat tilaan hyvää tunnelmaa, lisäksi ne tarvittaessa pimentävät ja vielä lisäksi ne parantavat akustiikkaa.

Epäsuoravalaistus

Sisäkaton kanssa linjaan meille tulee epäsuoraa valaistusta tuon verhokotelon yhteyteen, joka toteutetaan siihen tarkoitukseen valmistetulla profiililla.

Olohuoneessa taasen tuo epäsuora valaistus toteutetaan erilaisella profiililla ja se toteutetaan keskelle kattoa.

Vasemmalla on verhokotelon yhteyteen tuleva profiili ja oikealla olohuoneen kattoon tuleva profiili

Piirtelin kuvion mieleisekseni (valaistussuunnittelija oli piirtänyt neliön ja minusta se oli tylsä). Urakoitsija hieman pyöritteli päätään kaikkien niiden jiirien kanssa, joita olin saanut viivottimellani aikaiseksi, mutta sinne se näköjään kuitenkin ilmestyy pikku hiljaa, koko komeudessaan.

Olohuoneen epäsuora valaistus rakenteilla

Muutto

Me olemme toivoneet pääsevämme muuttamaan tulevan kesän lopulla. Tässä kovasti jännitellään toteutuuko se. Kova polte olisi kyllä päästä nopeasti. Emme varmaan tässä(kään) ole yhtään sen erilaisempia kuin muutkaan rakentajat.

Olen omalta osaltani jo laatat ja lattiat tilaillut ja nyt parhaillaan käyn läpi kiintokalusteita. Lisäksi on valittava kodinkoneet sekä suihkut, wc pöntöt ja hanat. Yllättävän paljon saa aikaa tuohonkin kulumaan. Mutta kyllä nyt alkaa jo näyttää kodilta kun seiniä tasoitellaan ja nuo ikkunat…ne tulevat muuttamaan koko fiiliksen.

Mutta jos nyt rakennettaisiin ensin loppuun, ennen kuin mietitään muuttoa. Tässä on vielä pari muuttujaa ?