Unelma järvenrannalla 12

Hän on saanut jo verhouksen ylleen, lähes kokonaan. Olen leikkimielisesti ajatellut talomme olevan ”hän”, naispuolinen. Hänellä on oikeastaan jo mekko yllään, kengät vain puuttuu ?. Kenkiä varten on odoteltava lämpimämpiä kelejä, mutta sitten hän on valmis tanssahtelemaan auringon paisteessa.

Ulkoverhous

Talomme on siis kivitalo, mutta olin koko ajan nähnyt talon puuverhouksella. Se mielestäni sopi siihen parhaiten kaikista vaihtoehdoista, kuten kirjoitin jo UJ 4 -tekstissä. Nyt siis talossa on kuin onkin mieletön verhous, eikä mikä tahansa lauta vaan kuningaspaneeli. Kuulostaa kukkulankuninkaalta kruunuineen ja siltä se näyttääkin varsinkin, kun katsoo lähemmin.

Kuten kuvasta näkyy, tuo paneeli on todella leveää ja massiivista. Ja se sopii mielestäni taloomme todella hyvin. Talossamme on tavallaan 2 erillistä osaa, jotka yhdistyvät toisiinsa terassin kautta/avulla ja se saa talomme näyttämään todella massiivisen suurelta. Vaikka siis itseasiassa itse talo on aivan normaalin kokoinen, mutta illuusio siitä on valtava. Ja kun talo näyttää todella suurelta, siihen sopii hyvin myös jopa tällainen massiivinen verhous.

Ulkoverhouksen maaliksi valikoitui Teknoksen Nordica Matt ja sävy T7063. Halusin pinnan olevan mattainen ja se ohjasi valintaa voimakkaasti tämän maalin valintaan. Nyt vuorauksessa on vasta yksi kerros ns. pohjamaalina ja kun säät sallivat, saa talo vielä ainakin kerroksen maalia lisää.

Sisätilat

Sisällä työt edistyvät myös. Seinät ja katot on nyt tasoiteltu kauttaaltaan. Ikkunat on asennettu ja seuraavaksi pääsen testaamaan sisämaaleja ja sävyjä.

Myös kylpyhuoneet on vesieristetty ja laatoitustöitäkin on päästy jo aloittelemaan. Minusta on hurjan jännittävää seurata työn valmistumista nyt kun alkaa vaihe, joka saa talon pikkuhiljaa muuttumaan kodiksi. Varsinkin laattavalinnat ovat sellaisia, että niitä kun ei oikein mitenkään pysty näkemään valmiina ennen kuin ne ovat seinillä ja lattioissa, että miltä ne nyt sitten näyttävät. Olen aina luottanut vahvaan visiooni ja siihen, miten pystyn tilan visualisoimaan valmiina mielessäni.

Kuvan kylpyhuone on kuitenkin yksi jännittävimmistä kohdista, sillä olen valinnut tähän kylpyhuoneeseen saman laatan sekä seinään että lattiaan. Ja lopputuloksen voi oikeastaan todeta vasta sitten kun kaikki palaset ovat kohdillaan. Sillä olen suunnitellut tämän tilan niin, että sen ”pisteen iin päälle” tuovat katto sekä suihkut. Mutta ainakin tässä vaiheessa, mielestäni tuo laatta seinässä näyttää aivan mahdottoman upealta.

Kevättä ja kesää kohden mennään. Ja muuttoa!