Unelma järvenrannalla 13

Loppukiriä, matelevia viikkoja, hätäilyä, aikataulutusta, odottelua, valmiita pintoja, loputonta Googlettamista, tilauksia ulkomailta, jännitystä yhteensopivuuksista, asennusohjeiden tekemistä, mittaamista mittaamisen jälkeen, tilausten tarkistuksia, erikoismitoituksien tuomia hankaluuksia… Muun muassa näistä on viimeiset kuukaudet rakenneltu. Jos joku sanoo, että rakentaminen on stressitöntä, valehtelee tai ei ole itse koskaan rakentanut.

Valmiita pintoja

Vaikka tässä on saanut juosta ”pääkolmantenajalkana” on onneksi tullut valmistakin. Tällä viikolla sain vihdoin vierashuoneen tapetinkin seinään. Minusta se on aivan ihana. Skandisisustuksesta pitävän mieheni aamukahvit läikkyi rinnuksille, mutta kyllä se siitä ? Pelkäsin liian romanttista lopputulemaa, mutta mielestäni tuo tummapohjainen tapetti kyllä sopii taloomme ja se hieman pehmentää tunnelmaa.

Tapetiksi valitsin siis Tapettitaivaan Folklore kuitutapetin. Tuo musta/tummapohjaisuus sopi mielestäni täydellisesti kotiimme. Halusin makuuhuoneisiin pesämäisyyttä ja toteutan sen tummemmilla seinillä. Tässä vierashuoneen seinällä tapetin kaverina on Tikkurilan sävy K495, joka ei pohjoisen kylmää valoa säikähdä.

Koko yläkerran kattoon valikoitui Cent Dyyni valkolakattu mäntypaneeli ja pidän siitä kyllä kovasti. Männyn kellastuvuutta hieman jännittelin, mutta minulle sanottiin, että tuo paneeli on uv suojattu, eikä pitäisi ihan hurjasti kellastua. Jää nähtäväksi. Tuo muoto ja värinvaihtelu nyt ovat mielestäni juuri sellaiset kuin toivoinkin.

Pelätty laatta

Jännitin pienen mallipalani kanssa eteisen laattaa niin paljon, että sen vaihtaminen oli ihan sekunneista kiinni. Panoin silti ”entteriä” ja päätin luottaa intuitiooni ja visiooni. Kannatti! Eteisen laatta on juuri niin mielettömän ihana kuin ajattelinkin. Nyt enää parketti tuohon jatkoksi niin nähdään, oliko kokonaisvisio juuri niin kuin sen pääni sisällä näin.

Tämä sama laatta on myös kodinhoitohuoneessani, joten voitte uskoa, että jännitti tilatessa. Näitä tämän tyylisiä laattoja on mahdotonta visualisoida aivan täysin pienistä tai edes suuristakaan mallipaloista, koska värivaihtelut laattojen välillä ovat niin huomattavat. Minulla oli kokemusta saman laatan valkoisesta versiosta, joten uskalsin sitten ottaa tämän tummemman version kokemuksen kannattelemana.

Jos joku innostui laatasta, niin kyseessä on La roche perheen Ecru niminen laatta ja näitä löytyy ABL:n valikoimista.

Kontrastia ulkotiloihin

Räystäslaudoitus tai meillä siitä tuli rimoitus. Riman värin kanssa käytiin keskustelua ja tarjotut värit eivät mielestäni olleet hyvät. Siinä ei auttanut sitten kuin lähteä rautakauppaan.

Hetken aikaa pälyiltyäni päädyin kahteen parhaaseen väriin. Mukava myyjä antoi minulle luvan kiikuttaa mallipalat auringonvaloon. Siinä hetken aikaa pohdittuani ja käänneltyäni palasia joka suuntaan päädyin sävyyn 5071.

Nyt kun rimat on kahteen kertaan käsitelty ja pistetty paikoilleen, on valintani mielestäni onnistunut ja sävy hieno. Se on juuri sellainen sopivasti punertava kuin halusinkin.

Ajatuksenani oli, että se kävisi kauniisti tammiseen ulko-oveen. Niin. Minähän en saanut sitä punaista ulko-ovea, jota niin kovin haaveilin. Kompromissi oli sitten tamminen. Aina ei vaan saa mitä haluaa ? Mutta uskon, että tuo tamminenkin ovi on oikein nätti ja sopii nyt hienosti rimojen väriin.

Aikataulu

Näillä näkymin muutto osuisi heinäkuuhun. Paljon on vielä tehtävää ja pihat jäävät suosiolla varmaan ensi vuoteen. Nyt on tehty niin hurjasti duunia vuoden verran, että otetaan hieman rentsummin tämä vuosi loppuun.

Jos nyt jotain pihaan teen, niin korkeintaan käyn istuttamassa rajapensaita, että saavat vettä syksyn sateista. Alustavan pihasuunnitelman olen jo tehnyt ja se tässä varmasti vielä hioutuu.

Kovasti odotan, että saan kirjoittaa sen postauksen kesällä vielä sieltä omalta terassilta kahvikupin kanssa.