Unelma järvenrannalla 14

Loppukiri vai kampitus maaliviivalla ?

Oli kumpi tahansa, niin kyllä nämä viimeiset kuukaudet ovat ihan kidutusta. Vieläkin kovasti kuvitellaan, että ensi kuussa olisi muutto… kyllä tiukalle vetää. Nyt siis puhutaan kuitenkin vain viikoista. Tasan neljän viikon päästä urakoitsija jää kuukauden kesälomalle.

Tilanne on että…

Meiltä puuttuu vielä väliovet ja portaat. Ei paljon siis, mutta todellakin tarpeeksi. Meiltä puuttuu myös suihkut ja keittiön hana. Itse keittiö on viittävaille valmis ja odotamme sen valmistuvan tällä viikolla. Tasojen kanssa voi mennä jännäksi!

Suihkujen ja keittiön hanan pitäisi saapua ensi viikolla, samoin kuin väliovien ja portaiden. Siinä on vain tuo pikkuinen jännitysmomentti tuossa ensi viikossa ja sen nimi on: juhannus! Meinaa jo hieman hymyilyttää.

Mutta asiat kyllä etenevätkin

Olemme saaneet pääoven paikoilleen. Se on mielestäni U-P-E-A! Talotehdas Vihanto teki kyllä niin mielettömän entrance:n meidän uuteen kotiin, että kyllä kelpaa! Valitsin räystäsrimoituksen värin ajatellen tuota ovea ja ai että näyttää hyvältä! Kyllä minä ainakin ilosta hihkuen väännän tulevasta ovenkahvasta kun sisään astun.

Halusin oven molemmille puolille ikkunat ja lasituksen niin, ettei siitä näy sisälle mutta valo pääsee läpi. Ovitehdas oli heti messissä ja tiesi tarkalleen mitä tarkoitan ja mitä lasia ikkunoihin halusin. Ei voi kuin ihailla Suomalaista käsityötä!

Myös julkisivun hieno liuskekivipinta on aloiteltu. Voin jo nyt hahmottaa kuinka hienolta näyttää, kun massiivinen hirsi ”yhdistyy” tuohon liuskekiven tekstuuriin. Sauma antaa lopullisen silauksen, siinä kivet ikään kuin syvenevät tuonne seinään eivätkä näytä niin irtonaisilta.

Terassien laudoitukset ovat oikeastaan jo valmiit. Laudoituksen väriksi valitsin Lunawoodin mokkaruskean puukomposiittilaudan, jota näkyy tämän artikkelin pääkuvassa. Ekotekona tämän materiaalin valinta lämmittää mieltä, sillä 90 % materiaalista on kierrätettyä. Ekotekona meidän kotiin asennetaan katolle myös aurinkopaneeleita, pyrkimyksenä tuottaa omaa energiaa niin paljon kuin mahdollista.

Nyt kuitenkin jännitämme seuraavat viikot, miten meille käy ?