Unelma järvenrannalla 9

Lonkeroinen marraskuu. Tämä koronan runtelema kuukausi kruunaa itsensä sumuisen harmaalla ja lähes lohduttomalla säällä. Meillä raksallakin näyttää näköjään siltä, että rakennusporukka kaipaa motivaatiota. Heillä sentään on apuna ”Motivaatiomies”, jollaista me ehkä kaikki hieman tarvittaisiin.

On kyllä sanottava, että juuri tähän hetkeen en keksi tulevan saunarakennuksen pyöreälle kylppärin ikkunalle yhtään parempaa käyttötarkoitusta kuin pääkuvan Motivaatiomies ? Meillä on ihan huipputyypit uurastamassa tulevan kotimme kimpussa.

Katto pään päällä

Tuleva kotimme on jo saanut katonkin päälleen ja suuret ikkunat on tukittu styroksilla, että rakennus olisi edes vähän vähemmän vetoinen. Järveltä nimittäin puhaltaa tuuli välillä suht napsakasti. Tämä auttaa sitten lattioiden kuivumistakin, jahka ne päästään valamaan.

Ikkunat on tarkistusmitattu ja materiaalit valittu puitteisiin ja oviin. Ikkunoiden arvioidaan saapuvan tontille tammikuussa. Pääovi on minulla vielä hakusessa. Ilmeisesti en saakaan nyt sitä punaista ovea, josta niin haaveilin. On löydettävä jostain hieno tamminen ovi. Kyllä se vielä löytyy!

Sähköjä valuun

Meille tulee ilmeisesti jonkun verrankin tuota sähköpiuhaa ja niitä on nyt viime päivät aseteltu paikoilleen lattialle. Tarkoituksena siis, että piuhojen vedot jäävät lattiavalun alle. Olin aina jotenkin itse kuvitellut, että sähköjohdot kulkevat väliseinissä, mutta ilmeisesti lattiassakin voidaan sähköjä viedä. Putket upotetaan sitten vielä styroksiin ja sitten alue verkotetaan valua varten ja kaadetaan betonit niskaan. Tällä viikolla ilmeisesti ensimmäisen kerroksen lattiat saavat jo betonihuntunsa.

Nyt konkretisoituu kaikki sähköpiirrosten viivat ja käppyrät. Ja vaikka kuinka olin katsonut piirroksia silmä kovana, siellä vieläkin oli muutamia kohtia, että piti vähän muutella ja miettiä uusiksi. Mutta uskon asioiden selkiintyneen ja taas homma jatkuu.

Pimeää

Kotimme on saaressa ja täällä ei juuri katuvaloja ole. Tällaisina hernerokkapäivinä alkaa päivä hämärtymäään (jos se nyt ikinä kirkastuikaan) jo siinä klo 14 ja sen vuoksi työmaalla käynnit joutuu melkein ajoittamaan viikonloppuihin. Tämä siis sen vuoksi, etten halua häiritä työmiehiä työssään.

Kohta, ihan kohta, on lyötävä pintamatskut kiinni… siellä on vielä muutama laatta- ja seinämatsku kun vielä kaihertaa ja samoin katto. Mutta kyllä ne on ihan pienestä kiinni.